Министърът на вътрешните работата на своето ведомство и подхвана за

...
Министърът на вътрешните работата на своето ведомство и подхвана за
Коментари Харесай

Бойко Рашков захапа Борисов, Гешев и ДПС

Министърът на вътрешните работата на своето ведомство и подхвана за следващия някогашни министър председател и сегашния основния прокурор.

Ние не можем да се лишим от фрагменти. Трябва да имаме запаси, с цел да можем да реагираме при разнообразни произшествия. Структурите на Министерство на вътрешните работи се въздейства от доста фактори и не можем да оставим тези фактори да продължат да работят. напълно покрай нашата страна се развиват военни дейности и ние би трябвало да имаме подготвеност да реагираме, в това число и за бежанците. 90% от работата с бежанците пада върху структурите на Министерство на вътрешните работи.

Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който регистрира активността на Министерство на вътрешните работи за миналата година. 

" Трябва да дадем висока оценка на работата на Министерство на вътрешните работи през миналата година. Има доста действия, които би трябвало да приветстваме. Имаше три пъти избори, като Министерство на вътрешните работи обезпечи тяхното почтено осъществяване. Винаги се е говорило за почтени избори в предходните години, а след тях един политик излизаше пред микрофините и споделяше - аз отново ги бих. Миналата година обаче изборите бяха извършени в действителност почтено и свършиха своята публично потребна работа. Не мога да кажа, че на 100% изборите са били почтени. Сигурно някъде не са ни стигнали силите да противодействаме на изборните закононарушения, само че спрямо изборите от април виждаме от отчета колко са се повишили досъдебните производства против пазаруването на гласове. Този, който излизаше и споделяше - отново ги бих, очевидно не очакваше такова противопоставяне от наша страна. Там бяха привикнали да купуват гласове, да корумпират жителите и останаха учудени от нашите дейности. Няма по какъв начин една новопоявила се партия да разполага с финансовите благоприятни условия на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Обществото би трябвало да реши коя партия взе участие почтено в изборите и коя не. Ние няма да престанем да вършим нашата работа макар ехото в Народното събрание и заканите, че ще се задават 20 000 - 30 000 въпроса. Това няма да ни уплаши, тъй като органите на Министерство на вътрешните работи са си свършили работата по закон. Подчертавам дебело, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи няма да се тормозят коя партия ще разнася куфарчетата с пари и ще купува гласовете на бедните български гласоподаватели. Няма да има толеранс към никой ", категоричен бе Рашков. 

" Главният прокурор и някогашните ръководещи популяризират неистини, че равнищата на престъпността са се върнали на тези от преди 15 години. Целта е да се изяснява и да се внушават погрешни изказвания на жителите, че те са доста положителни управленци. Пак споделям, че давам доста висока оценка на работата на Министерство на вътрешните работи. Същото направи и министър председателят. Искам да подчертая още нещо доста значимо от предходната година. Досега никой не се е инетресувал по какъв начин се строят автомагистралите. Нито прокуратура, нито Министерство на вътрешните работи, нито ДАНС са се интересували по какъв начин се разходват милиарди от държавния бюджет. Още лятото предходната година хвърлихме съществени запаси, с цел да разберем по какъв начин се строи Автомагистрала " Хемус ". Предишните ръководители на Министерство на вътрешните работи в този момент седят в Народното събрание и мълчат. Защо не станат и не кажат каква е повода да не са почнали те следствие за градежите на автомагистралите? Аз знам за какво, тъй като са бдяли над спокойствието на някогашните ръководещи. И не приказваме единствено за автомагистралите. Оказа се, че за над 400 язовири у нас са източени стотици милиони от държавния бюджет. Ремонтите им са правени на повишени цени. В момента тече инспекция и не желая да избързвам с констатациите преди тя да завърши ", разкри вътрешният министър. 

Прокуратурата: Управляващите желаят да ни овладеят и да ни попречат да работим

" За край желая да кажа няколко думи за прокуратурата. Последните седмици виждаме по какъв начин едни млади прокурорки ни учат на правораздаване. Аз, Христо Иванов и други политици не разбираме правото, съгласно техните думи и също по този начин нарушаваме върховенството на закона. Искам да оповестя, че от 2018 година по този начин обичаната от някогашните ръководещи и основния прокурор профилирана прокуратура не е придвижила 25 каузи за активността на проведени незаконни групи. Ето по този начин схващат върховенството на закона млади прокурорки, които ми четат лекции. Пак ще повторя 25 проведени незаконни групи не престават да си работят у нас, тъй като профилираната прокуратура не си прави работата. В най-скоро време ние ще осведомяваме българското общество за активността на тези незаконни организации, тъй като водим следствия за разлика от профилираната прокуратура. Вече на всички е ясно, че прокурор няма по какъв начин да стартира да проверява основния прокурор. Това е една заблуда. Докато не създадем промяна и към този момент няма недосегаеми лица като основния прокурор, няма по какъв начин България да стане правова страна. В околните дни ще публикуваме лист на наши преписки и каузи, които са предадени на прокуратурата, само че седят на " трупчета ", тъй като прокурорите не смеят да обиден някогашните ръководещи и основния прокурор. Ето по този начин работи прокуратурата - удря спирачки и стопира следствията ни за приключването на милиарди от държавния прокурор. Така прокуратурата схваща върховенството на закона ", завърши Бойко Рашков.  

" Изненадам съм от дейностите на синдикатите на Министерство на вътрешните работи. С тях са извършени 4-5 срещи, в това число и с присъединяване на премиера. Разбира се, че имат конституционното право да стачкуват, само че дано бъдат почтени. Диалогът с тях в никакъв случай не е приключвал или спирал. Всички тук сме разговаряли с тях и сме подготвени да беседваме още веднъж ", разяснява вътрешният министър новината, че чиновници на Министерство на вътрешните работи излизат на митинг пред Министерството на финансите, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР