Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в редовното

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в редовното
Коментари Харесай

Генчовска: Като жена и майка съм шокирана от ужасяващото насилие в Буча

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие през днешния ден в постоянното месечно съвещание на Съвет,,Външни работи’’, което се състоя в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Министрите разискаха военната експанзия на Русия против Украйна, обстановката в района на Западните Балкани, самодейността на Европейската комисия и на ЕСВД,,Глобален портал”, ситуацията в Либия и Мали.

,,Като жена и майка съм шокирана от ужасяващото принуждение против цивилни жители в Буча, Краматорск и други украински обитаеми места. Извършилите тези закононарушения би трябвало да бъдат изправени пред интернационално правораздаване и да понесат най-тежки санкции. България продължава мощно да поддържа Украйна. До момента страната ни е приела над 70 хиляди бежанци от Украйна и дава филантропична помощ. Координацията с НАТО е извънредно значима и ще продължи да се ускорява.” Министър Генчовска прикани за засилено взаимоотношение с интернационалните сътрудници за по-нататъшна дипломатическа изолираност на съветския агресор, както и за твърдо противопоставяне на съветските хибридни закани.

Държавите членки потвърдиха, че Европейски Съюз ще продължи да оказва помощ и подпомагане на Украйна във всички сфери - отбранителни качества, обществена и филантропична помощ, банкет на бежанци и други С дейните старания на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други сътрудници и с необятната поддръжка на страни от всички райони на света участието на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида беше суспендирано от Общото заседание на Организация на обединените нации на 7 април 2022 година

Външните министри на Европейски Съюз разискаха и обстановката в района на Западните Балкани в подтекста на съветската военна експанзия в Украйна и нуждата от засилен ангажимент към сътрудниците в района. Министър Генчовска удостовери българската поддръжка за европейската интеграция на всички страни от Западните Балкани на основата на личните им заслуги.

Министрите подчертаха смисъла на метода „ Екип Европа “, координацията със сходномислещите сътрудници и превъзмогването на последствията от съветската експанзия против Украйна при установяване на целите на самодейността за съгласуваност на Европейски Съюз -,,Глобален портал”.

Специални посетители на Съвета бяха външните министри на Норвегия и Исландия. Двете страни сътрудници на Европейски Съюз се причислиха към глобите против Русия и оказват помощ на Украйна в битката й против съветската военна експанзия.

В рамките на Съвета, министър Генчовска организира двустранна среща с министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР