Министърът на външните работи Теодора Генчовска прие днес, 29 декември

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска прие днес, 29 декември
Коментари Харесай

Министър Генчовска прие посланика на Черна гора

Министърът на външните работи Теодора Генчовска одобри през днешния ден, 29 декември 2021 година, посланика на Черна гора у нас Снежана Радович по отношение на приключването на нейния мандат .
 
Сред акцентите в диалога бяха отличните двустранни връзки , капацитетът за развиване на съдействието в региона на стопанската система, вложенията и туризма, както и опциите за възстановяване на транспортната съгласуваност сред двете страни.
 
България и Черна гора са другарски страни , които се радват на положително и надеждно двустранно съдействие “, съобщи министър Генчовска и акцентира стратегическото значение на връзките сред двете страни като членки на НАТО. По въпроса за подобряването на транспортната съгласуваност бе изтъкната значимостта на завършването на трансевропейския кулоар № 8, което е приоритет за България и от основна значимост за Балканите и района на Черно море.
 
Външният ни министър изрази признателност към дипломат Радович за напъните и интензивността й по време на мандата й в България. Откроен бе персоналният й принос за активизирането на съдействието сред двете страни. Теодора Генчовска изрази вяра, че връзките сред България и Черна гора ще не престават да се развиват в областта на опазването на здравето, образованието, културата, младежта и спорта.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР