Министърът на външните работи Теодора Генчовска (ИТН) ще посети утре,

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска (ИТН) ще посети утре,
Коментари Харесай

Генчовска отива в Киев с още трима външни министри

Министърът на външните работи Теодора Генчовска (ИТН) ще посети на следващия ден, 24 февруари, Украйна с сътрудниците си от балтийските страни – Литва, Латвия и Естония. Те ще се срещнат с представители на украинските управляващи и на специфичната задача на ОССЕ в страната.

Основната цел на взаимното посещаване е да се изрази поддръжка към Украйна по отношение на подхванатите от Русия дейности в нарушаване на Минските съглашения и интернационалното право, пишат от Министерство на външните работи.
България признава и изцяло поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.
По концепция на външния министър на Румъния Богдан Ауреску отпреди месец трябваше да се провежда аудиенция на всички първи дипломати от Европейски Съюз в Украйна, само че тя по този начин и не се реализира. След това Ауреску и Генчовска се уговоряха да отидат единствено двамата, само че най-после българската министърка се причислява към Прибалтийската тройка.

Странното е, че външният министър на Латвия Едгарс Ринкевич, който разгласи визитата в туитър, не загатва Генчовска, а единствено балтийските си сътрудници.

On my way to, to join my Baltic colleagues to express solidarity with and to discuss further support
— Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics)

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР