Министърът на външните работи Никос Дендиас планира да посети украинския

...
Министърът на външните работи Никос Дендиас планира да посети украинския
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър носи хуманитарна помощ в Одеса

Министърът на външните работи Никос Дендиас възнамерява да посети украинския град Одеса в неделя.

Посещението зависи от обстановката със сигурността там и може да бъде анулирано, в случай че обстановката се окаже прекомерно рискова, разяснява телевизия " Скай ".

Ако визитата се реализира, то ще включва и филантропична помощ.
 Руски ракети са блъснали Одеса
Руски ракети са блъснали Одеса

Експлозии в жилище квартал

Дендиас беседва за визитата и нужните ограничения за сигурност в петък с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба и Петер Маурер, президент на Международния комитет на Червения кръст.

Дендиас възнамерява да се срещне с украински публични лица в града и с представители на етническата гръцка общественост там. Одеса е със мощно гръцко наличие от хилядолетия.
 Готви се бомбардировка на Одеса, тревожи си Зеленски
Готви се бомбардировка на Одеса, тревожи си Зеленски

Подготвя се второ широкомащабно нахлуване

Дендиас възнамерява да посети и музея на " Филики Етерия " (Дружеството на приятелите) - скрито общество, учредено в Одеса през 1814 година и изиграло решаваща роля при започване на гръцката война за самостоятелност против Османската империя през 1821-1829 година Музеят е затворен от началото на съветската инвазия.

Гръцкото държавно управление е мощно заинтересувано и от ориста на доста по-голямата етническа гръцка общественост в Мариупол и от отварянето на филантропичен кулоар към източния украински град. Франция и Турция също работят в тази тенденция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР