Министърът на външните работи Николай Милков участва в Сегментите на

...
Министърът на външните работи Николай Милков участва в Сегментите на
Коментари Харесай

Министър Николай Милков участва в 52-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека в Женева

Министърът на външните работи Николай Милков взе участие в Сегментите на високо ниво на 52-та сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и на Конференцията по разоръжаването, които се организират в Женева, Швейцария.

В изявлението си по време на 52-та сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида министър Милков акцентира, че насърчаването и отбраната на правата на индивида са първокачествен приоритет на българската външна политика. Страната ни се ангажира със запазването и укрепването на мултилатерализма и интернационалното съдействие.

Тази година означаваме 75-ата годишнина от Всеобщата декларация за правата на индивида и 30-ата годишнина от Виенската декларация и Програмата за деяние с главен акцент върху универсалността, неделимостта, взаимозависимостта и взаимосвързаността на всички типове права на индивида.

В народен проект тази година България отбелязва 80 години от спасяването на българските евреи през Втората международна война - неповторим епизод от актуалната история, който ни въодушевява да продължим да утвърждаваме толерантността и разбирателството като съществени полезности на актуалната народна власт и да се борим с всички форми на дискриминация и ненавист.

„ Една година след началото на експанзията на Руската федерация против Украйна страната ни още веднъж осъжда изрично всички нарушавания на интернационалното право в региона на правата на индивида и интернационалното филантропично право”, съобщи Николай Милков.

Българският министър дефинира като ужасяващо широкоразпространеното и редовно нарушение на правата на индивида в окупираните територии на Украйна. Тези нарушавания изискват единомислещо наказание и търсене на отговорност на причинителите. В рамките на сесията на Съвета, Република България ще поддържа резолюция за удължение на мандата на Независимата интернационална анкетна комисия, показана от Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР