Министърът на външните работи на Йордания Айман Сафади разкритикува Израел

...
Министърът на външните работи на Йордания Айман Сафади разкритикува Израел
Коментари Харесай

Йордания критикува Израел за затворена светиня в Ерусалим

Министърът на външните работи на Йордания Айман Сафади разкритикува Израел за неговите "незаконни едностранни дейности ", довели до решението на християнски водачи да затворят за неопределен срок църквата Възкресение Христово в Ерусалим .

Християнските водачи в Ерусалим взеха това решение в символ на митинг против две израелски дейности.

Твърдейки, че са "подложени на систематична акция на корист ", гръцките православни, римокатолическите и арменските християнски водачи взеха решение да затворят църквата на Божи гроб, която е считана за най-святото място за християните.

Те стачкуват по този метод против решение на общинските управляващи на Ерусалим да събират налози върху някои парцели, които са благосъстоятелност на църквата.

Протестират и против план на нормативен акт, който ще разреши на страната да отчуждава земя, която църквите са продали на частни вложители от 2010 година

Неотдавна общинските управляващи на Ерусалим също така взеха решение да замразят активи на църквата, потвърждавайки че не са били платени към 190 милиона $ налози от хотели, офиси и други търговски здания, които са нейна благосъстоятелност.

Днес посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини изрази безпокойството си от затварянето на храма и прикани за намиране на бързо решение, заяви Българска телеграфна агенция.

По мотив затварянето на църквата йорданският външен министър сподели, че израелските дейности "застрашават идентичността на града и наличието на християни в Светите земи ". Той направи това изказване в Брюксел преди среща сред външните министри на страните от Европейски Съюз и Арабската лига.

Йордания е формален страж на мюсюлманските и християнските свети места в Ерусалим.

Туристи останаха разочаровани, че не могат да посетят храма на Божи гроб в Ерусалим. Според специалисти по туризма затварянето на църквата ще навреди на туристическия бранш, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР