Министърът на външните работи на Япония поиска от международните медии

...
Министърът на външните работи на Япония поиска от международните медии
Коментари Харесай

Първо фамилията, а после името, призова японски министър международните медии

Министърът на външните работи на Япония изиска от интернационалните медии първо да употребяват фамилното име , когато изписват японските имена, както е по традиция в японския език, написа " Гардиън ".

Таро Коно - може би би трябвало да бъде Коно Таро - съобщи, че интернационалните медии би трябвало да прибягват до същата процедура , когато отразяват събитията в други азиатски страни, където обичайно първо се пишат фамилните имена, а по-късно името. Като образец Таро Коно уточни името на премиера Шиндзо Абе, което съгласно него би трябвало да се изписва Абе Шиндзо.

Някои преглеждат молбата като част от придвижване, водено от консервативния Абе, с цел да се показва растящата убеденост в културата и историята на Япония , до момента в който страната се приготвя повече от година за интернационалните събития като Г-20, Световната купа по ръгби през есента и Олимпийските игри 2020 година

Коно предложи смяната да се вкара за срещата на Г-20 в Осака в края на юни, на която ще участват водачите на Китай и Южна Корея, Си Дзинпин и Мун Дже-ин, чиито имена на британски език се изписват като в родните им езици - първо фамилното име.

" Планирам да желая от интернационалните медии да го създадат ", сподели Коно пред публицисти и добави, че японските медии на британски език също би трябвало да обмислят приемане на смяната.

Практиката първо да се изписва името, а по-късно семейството, е необятно призната в края на XIX и началото на XX век, когато Япония се обръща към Европа, с цел да модернизира стопанската система и армията си.

Исторически обществото е разграничено по проблема. Проучване демонстрира, че 34,9% от интервюираните избират японския ред, до момента в който 30,6% считат, че западният ред е по-добър, 29,6% нямат желания.

Коно, който е приключил образованието си в Съединени американски щати и владее добре британски език, не крие желанието си да насърчи смяната. По-рано тази година външното министерство обмисляше да трансформират реда на имената в формалните документи. На визитната му картичка името е изписано " Коно Таро ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР