Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и началникът

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и началникът
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Унгария няма да промени позицията за Украйна

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и началникът на кабинета на украинския президент Андрий Йермак разискаха връзките сред двете страни по телефона и се договориха да се срещнат през януари, излиза наяве от обява на унгарския първи посланик във Фейсбук .

" По същия метод, както и преди няколко седмици, през днешния ден имахме следващия телефонен диалог с Андрий Йермак, шеф на кабинета на украинския президент. Да се поддържа разговорът на високо равнище е доста значимо, тъй като това ни дава вяра за възстановяване на връзките, и ние сме заинтригувани от опазване на оптимално вероятното съдействие с всички наши съседи. Разбира се, ние няма да променяме нашата позиция за реализиране на мир, само че аз с неспокойствие чакам нашата персонална среща през януари, когато ще имаме опция да обсъдим най-актуалните въпроси в двустранните връзки ", написа Сиярто на страницата си във Фейсбук.

Унгария, за разлика от съвсем всички останали страни от Европейски Съюз, през цялото време на спора в Украйна отхвърли да доставя оръжия на Киев и се застъпи за разрешаване на обстановката в прилежащата страна извънредно с мирни средства. Освен това унгарското държавно управление, заявявайки, че и двете страни не са подготвени за това. Сериозни разлики сред Будапеща и Киев остават по въпроса за правата на унгарското малцинство в Закарпатието .
 Унгария заподозря Европейски Съюз в опит да я заобиколи за помощта за Украйна
Унгария заподозря Европейски Съюз в опит да я заобиколи за помощта за Украйна

Съюзът търси способи да преодолее неотстъпчивостта на Будапеща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР