Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обвини Русия,

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обвини Русия,
Коментари Харесай

Кулеба: 400 хил. жители на Мариупол са заложници заради руския обстрел

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба упрекна Русия, че държи за заложници 400 000 поданици на Мариупол, като обстрелва южния украински пристанищен град, макар напъните да се отворят безвредни евакуационни коридори за цивилни, съобщи Ройтерс.

„ Липсват лекарства и храна за съвсем 3000 новородени бебета “, написа Кулеба в Twitter. „ Русия продължава да държи за заложници повече от 400 000 поданици на Мариупол, блокира филантропичната помощ и евакуацията. Безразборният обстрел продължава “, сподели той.

Русия отхвърля да обстрелва цивилни и назовава военните си дейности в Украйна " специфична интервенция ", отбелязва Ройтерс.

Междувременно шефът на украинската Харковска област Олег Синегубов заяви, че плануваната евакуация на цивилните поданици на град Изюм е била спряна поради обстрели от съветската войска, съобщи Ройтерс.

„ Все още има рейсове, които чакат на входа към Изюм “, написа той в обществените мрежи и добави, че договарянията с Русия не престават с поддръжката на Червения кръст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР