Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изрази ентусиазма

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изрази ентусиазма
Коментари Харесай

Готови на всичко за ЕС: Украинският външен министър заяви, че ако трябва ще скачат и танцуват

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изрази ентусиазма на страната си за присъединението към Европейския съюз (ЕС). В Брюксел той разгласи, че Украйна е подготвена да „ скача и танцува “, в случай че се наложи, с цел да си обезпечи влизане.

Днес външните министри на Европейски Съюз разискват напредъка на Украйна в осъществяването на условията за присъединение.

Кулеба акцентира бързото осъществяване на всички условия от страна на Украйна в границите на един месец, макар че в началото ѝ бяха дадени четири месеца. Сега страната с неспокойствие чака позитивен избор от Европейския съюз във връзка с нейното присъединение.

Освен диалозите, Кулеба има уговорена среща с унгарския си сътрудник, който пречеше на помощта за Украйна и присъединението ѝ към Европейски Съюз. Възпрепятстването е обвързвано с рецензиите на Унгария към неотдавна признатия закон за езика в Украйна, който беше противоречива точка.

Кулеба отбрани закона, заявявайки сходството му с условията на Венецианската комисия. Срещата има за цел да отговори на опасенията и да насърчи решение за улеснение на пътя на Украйна към присъединение, написа Voice of Europe.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР