Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на
Коментари Харесай

Венцислава Любенова нарече войната на Русия с Украйна "незаслужена и брутална агресия срещу суверенна и независима Украйна, срещу мира и живота"

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на среща с депутатите от парламентарната комисия по външна политика. На диалозите в Народното събрание участва министърът на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Председателят на външната комисия Венцислава Любенова ( " Продължаваме Промяната " ) приветства украинския посетител в българския парламент. Уверявам Ви, че всичко, което се случва във Вашата татковина вълнува съществено и непрекъснато всички нас тук - българският парламент, българската страна, само че най-много българското общество, съобщи Любенова.

Това е по този начин освен поради здравите исторически, културни, религиозни връзки сред нашите нации, освен, тъй като сте наш комшия и тъй като стотици хиляди българи назовават Украйна собствен дом, освен, тъй като това жестоко нарушаване на вашата сигурност има отражение и върху тази на България, а поради непредизвиканата, незаслужена и брутална експанзия, която беше проявена против суверенна и самостоятелна Украйна, против мира и живота на почтени украински жители, уточни тя.

Това раздруса българското общество тъкмо толкоз, колкото раздруса и цяла Европа, а и света, разяснява ръководителят на външната комисия при започване на срещата, което беше намерено за медиите.

Преди това украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР