Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи смята,

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи смята,
Коментари Харесай

Буяр Османи: Македония ще бъде гарант за Косово, ако се присъедини към Отворени Балкани

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи счита, че Косово би трябвало да бъде част от самодейността „ Отворени Балкани “ и, че в случай че Косово види детайли, които му вредят, той ще поеме отговорност, оповестява.

„ Ако забележим детайл, който вреди на Косово, поемам отговорност, споделям от името на държавното управление, че Северна Македония няма да бъде част от самодейността. Ние ще бъдем страж на ползите на Косово, в случай че забележим, че има щета за Косово, до неговата самостоятелност, до взаимно признание, до довеждане докрай на държавността. Ние сме пазители на Косово. Какво още би трябвало да кажем? Тук приказвам от името на ДСИ, приказвам и от името на Правителство, ние няма да останем в тази самодейност нито за минута “, сподели още Османи.

На изявлението реагира някогашният заместник-министър на външните работи на Косово Антон Бериша, който разяснява, че албанските политици отвън Косово " съзнателно или от политическа доверчивост " вредят на Косово с сходни дейности.

„ Буяр Османи, министърът на външните работи на Северна Македония, е перла в редиците на високопоставените албански държавни чиновници, което свидетелства за несъмненото наличие на способността му да схваща ролята на държавния министър на външните работи “, споделя Бериша.

Бериша декларира още, че за разлика от министър-председателя на Черна гора Дритан Абазович, за който споделя, че извършва отговорностите си „ в работа на сръбската политика и православната черква “, Османи със своите „ бюрократични настройки “ имитира някои чиновници в Брюксел, които крият своите трендове към Косово с отношението на непризнаване на Косово.

„ В случая със Северна Македония казусът е противоположен, тази страна, чийто министър е господин Османи, е признала страната Косово и Северна Македония не е в ролята на медиатор в разговора. Сякаш е прекалено много, че тези висши албански чиновници са станали помощници на сръбската политика. Умишлено или от политическа доверчивост е значимо да се каже, че породените вреди са явни ", написа Бериша.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР