Министърът на външните работи на Сърбия обяви, че страната му

...
Министърът на външните работи на Сърбия обяви, че страната му
Коментари Харесай

Сърбия поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за армията на Косово

Министърът на външните работи на Сърбия разгласи, че страната му ще изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради решението на Косово да сътвори войска, осведоми АП.

Ивица Дачич разказа образуването на косовска войска като " най-пряката опасност за мира и стабилността в района и сигурността на сръбския народ ".

В същото време Марко Джурич от държавното управление на Сърбия акцентира, че Белград преглежда новата войска като " противозаконна, окупационна въоръжена групировка ". Той предизвести, че всеки сърбин в Косово, който се причисли към силите, ще бъде съден.

Според него решението на косовския парламент е в нарушаване на интернационалните съглашения за преустановяване на Косовската война (1998-1999).

Джурич означи, че Сърбия упорства миротворците на НАТО в Косово да предотвратят всевъзможни дейности на косовската войска и да разоръжат бойците. Той повтори, че Сърбия може да разгласи Косово за окупирана територия и да утвърди потребление на сръбските въоръжени сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР