Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич потвърди днес,

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич потвърди днес,
Коментари Харесай

Сръбският външен министър планира среща с Лавров до края на годината

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич удостовери през днешния ден, че ще посети Москва до края на годината, където би трябвало да се срещне с съветския си сътрудник, заяви белградската организация Бета.

" Няма да приказваме за нищо друго с изключение на за нашите двустранни връзки и това, което се отнася до Смесения комитет за двустранно съдействие, и, несъмнено, ще се срещна с моя сътрудник. След като (унгарският външен министър Петер) Сиярто може да отиде в Москва, за какво и ние да не можем, “, съобщи Дачич пред телевизия Хепи.

Дачич, който е съпредседател на Смесения комитет за съдействие с Русия, уточни, че Сърбия " дължи среща " на Лавров, тъй като той не е могъл да дойде в Белград.

Дачич добави, че отпътува за Джакарта на 4 септември, където ще подпише присъединението на Сърбия към Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), съобщи Българска телеграфна агенция. " Кандидатстваме от 10 години, всяка страна би трябвало да даде единодушие и това беше доста мъчно. За нас е извънредно значимо да имаме различен механизъм за съдействие ", сподели сръбският външен министър.

Дачич заяви също, че президентът Александър Вучич ще пътува до Китай, където ще взе участие в срещата на върха на самодейността " Един пояс, веднъж “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР