Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич каза, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич каза, че
Коментари Харесай

Дачич: Най-бързото и справедливо решение за Косово и Метохия е да се знае кое е сръбско и кое албанско

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич сподели, че Сърбия като цяло би трябвало да продължи сегашните ненасилствени способи на битка в Косово, тъй като те са " най-смъртоносните ", а интернационалната общественост е най-наранена от обстоятелството, че сърбите са не в институциите на Косово, оповестява N1.

Дачич съобщи още, че в този момент въпросът е дали управляващите в Прищина ще намерят някои от " своите " сърби, с цел да ги настанят в институции, както направи Сърбия с албанците през 90-те години.

Говорейки за решението на косовския проблем, Дачич акцентира, че единственото, което счита за реалистично, е да се одобри действителната обстановка на място, да се знае кое е сръбско и кое албанско.

Според него основните виновници за нерешаването на казуса са тези, които не одобряват и не схващат, че това е най-бързото и най-справедливото решение.

Дачич означи, че Сърбия съблюдава Вашингтонското съглашение, а Косово го наруши с настояването си за приемане в Съвета на Европа.

„ Ние ще им се отплатим не със същата мярка, а десетократно повече “, сподели Дачич и добави, че Сърбия работи за отдръпването на признаването, както и за това някои страни да трансформират отношението си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР