Министърът на външните работи на Латвия Кришянис Кариниш заяви, че

...
Министърът на външните работи на Латвия Кришянис Кариниш заяви, че
Коментари Харесай

Латвия: Русия няма да се спре след Украйна

Министърът на външните работи на Латвия Кришянис Кариниш съобщи, че Русия " няма да спре " след войната в Украйна и че НАТО се нуждае от " дълготрайна тактика " за въздържане на Москва, заяви „ Политико “.

" Русия няма да спре, Русия може единствено да бъде спряна. Спирането на Русия в Украйна не значи, че тя е завършила. То просто значи, че ще би трябвало да продължим. Именно това е значимо за НАТО: че ще би трябвало да работим по дълготрайна тактика за въздържане на Русия " , сподели Кариниш пред Financial Times.

Кариниш, някогашен министър-председател, изрази интереса си да наследи Йенс Столтенберг отпред на НАТО , като съобщи, че идващият общоприет секретар на алианса би трябвало да пристигна от страна, която е изпълнила задачата за разноски за защита в размер на 2% от Брутният вътрешен продукт - като Латвия.

Заради " подхранваната от Русия империалистическа идеология " Кариниш предизвести, че опасността от страна на Кремъл сигурно ще продължи и след войната в Украйна . Но НАТО би трябвало да се увери, че " вероятността от каквито и да било произшествия е просто изключена, посредством нашата увереност, посредством нашите вложения в защитата ", сподели той.

Кариниш не е първият почитан чиновник, който предизвестява за военните упоритости на Русия оттатък Украйна. Миналия месец началникът на белгийската войска Мишел Хофман съобщи, че Кремъл може да насочи погледа си към Молдова и балтийските страни след Киев.

В кандидатурата си за идващ общоприет секретар на НАТО Кариниш се изправя против някогашния холандски министър-председател Марк Рюте - любимец на огромните страни от НАТО като Съединени американски щати, Германия и Франция - и естонския министър-председател Кая Калас. Мандатът на Столтенберг, който е бил удължаван четири пъти, завършва през октомври 2024 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР