Министърът на външните работи на Кувейт Сабах ал Халед ас

...
Министърът на външните работи на Кувейт Сабах ал Халед ас
Коментари Харесай

Кувейт призова армията да бъде готова да осигури безопасността на страната

Министърът на външните работи на Кувейт Сабах ал Халед ас Сабах прикани въоръжените сили да бъдат подготвени да реагират на всяка опасност против сигурността на страната. Реакцията е на фона на нападнатите нефтени обекти на Саудитска Арабия, оповестява РИА Новости.
По-рано беше публикувана информация, че управляващите на Кувейт са решили да бъдат засилени ограниченията за сигурност на стратегически значимите държавни обекти след офанзивата против предприятия на „ Saudi Aramco ”.
По време на среща, на която са участвали министърът на защитата и други високопоставени лица, министърът на външните работи е подчертал нуждата да демонстрация на оптималната зоркост и да има подготвеност да реагира на всевъзможни събития, които могат да „ подкопаят сигурността и стабилността в страната и района ”. Той призовал въоръжените сили да „ удвоят ” напъните за отбраната на Кувейт от евентуална опасност.
В събота през нощта два нефтени обекта на Саудитска Арабия бяха подпалени вследствие офанзива на дрон. Най-голямата износителка на нефт в света обави, че ще редуцира производството от 9,8 милиона барела на ден на 5,7 милиона барела, напомня БГНЕС.
Йеменски бунтовници-хусити, против които води война ръководената от Саудитска Арабия арабска коалиция, поеха отговорността за офанзивите. Според американския държавен секретар Майк Помпео, няма никакви доказателства, че офанзивата идва от Йемен и упрекна Иран за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР