Министърът на външните работи на Китай Ван И даде традиционната

...
Министърът на външните работи на Китай Ван И даде традиционната
Коментари Харесай

Пекин: Нова студена война между Китай и САЩ застрашава глобалния мир

Министърът на външните работи на Китай Ван И даде обичайна годишна конференция, на която показа главния външнополитически курс на страната.
Основен акцент в нея беше развиването на връзките със Съединени американски щати и взаимната битка против новия тип ковид.
Китайският първи посланик прикани Съединени американски щати да не си губят времето в различия и да стартират интензивно съдействие в битката против ковид.
Според него, провокира страдание фактът, че до момента в който пандемията още не е завършена, политическият вирус към този момент се популяризира из Съединените щати, като някои хора се употребяват от комфортния случай да нападат Китай.
Политици от Съединени американски щати подценяват известни обстоятелства и измислят неистини и тайни теории във връзка с Китай, съобщи министърът.
Призоваваме Съединени американски щати да престане да губи скъпо време. Китай и Съединени американски щати би трябвало да си сътрудничат по цялостен комплекс въпроси, които не търпят отсрочване, като шерване на опит и положителни практики за усилване на битката с COVID-19.
Агенция „ Блумбърг ” цитира Ван И, който предизвести, че има опити Пекин и Вашингтон да бъдат тласнати към „ нова студена война ”.
„ Китай няма желание да трансформира Съединени американски щати, нито да заменя Съединени американски щати ” и чака същия метод и от страна на Вашингтон.
Отношенията сред Съединени американски щати и Китай през последните няколко месеца се утежниха фрапантно. Съединените щати са измежду най-тежко засегнатите страни от пандемията на ковид, който беше открит за първи път в китайския град Ухан. Двете най-големи стопански системи в света се сблъскаха по редица въпроси - от търговия до права на индивида, като последният ход на Пекин за стягане на контрола над Хонконг докара до в допълнение сгъстяване на тона сред водачите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп Си Дзинпин.
Китай разгласи, че ще приготви законопроект за националната сигурност на Хонконг, който криминализира рецензията към централното ръководство и ръководещата партия. Това докара до митинги в административния регион, като стачкуващите не се съобразиха с ограниченията за обществено разграничаване.
Държавният секретар Майк Помпео дефинира концепцията за „ пагубна ” и акцентира, че това може да принуди Съединени американски щати да преразгледат специфичния търговски статус на Хонконг.
На днешната конференция Ван повтори позицията, че активността на Хонконг е вътрешна работа на Китай, а правилото за невмешателство би трябвало да бъде спазван от всички страни.
Според ръководителя на административния регион Кери Лам, приемането на закона за националната сигурност на Хонконг няма да засегне правата и свободите на жителите.
Вижте още:
Си Дзинпин: Китай ще поддържа следствие за пандемията след преодоляването ѝ
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР