Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес изрази

...
Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес изрази
Коментари Харесай

Засега Испания не смята да праща танкове на Украйна

Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес изрази през днешния ден запаси що се отнася до възможната доставка на бойни танкове " Леопард " от неговата страна за Украйна, съобщи ДПА. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8966
,,В момента тази опция не стои на дневен ред``, сподели през днешния ден той на Световния стопански конгрес в Давос.

Албарес обаче не изключи доставка на по-късна дата и загатна в тази връзка идната в петък среща в американската военновъздушна база " Рамщайн " в Германия. Испания избира такива решения да се взимат в общ формат, а не поединично.

Отношението на Испания към тази война е да вършим това, което считаме за най-хубаво, на всеки стадий, с цел да помогнем на украинците да защитят своя суверенитет и териториална целокупност и да донесем мир в страната допустимо най-скоро, сподели Албарес, представен от Българска телеграфна агенция.

Коментарите на външния министър отразяват разликите в държавното управление. По-малкият сътрудник на левоцентристката Испанска социалистическа работническа партия на премиера Педро Санчес в ръководещата коалиция - още по-лявата партия " Унидас подемос ", подлага на критика доставките на оръжие за Украйна. Според известия в медиите през юни Испания е обмисляла доставката на танкове " Леопард " от по-стария вид 2 А4. 53 от тези танкове са консервирани в оборудване в Сарагоса от 2012 година насам.

След седмици на спекулации по отношение на тази доставка министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес съобщи през август, че танковете са в " безусловно окаяно положение " и че към този момент не е допустимо да бъдат ремонтирани. Това провокира удивление във военните среди.

Испания разполага с общо 108 " Леопард 2 A4 " и 229 " Леопард 2E ", които са версия на 2A6, приспособена за испанските условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР