Министърът на външните работи на Иран се очаква да посети

...
Министърът на външните работи на Иран се очаква да посети
Коментари Харесай

Иранският външен министър ще посети ОАЕ

Министърът на външните работи на Иран се чака да посети през днешния ден Обединените арабски емирства, заяви представителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде, с цел да приветства назначението на новия президент на страната шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи Ройтерс.

„ Външният министър Хосейн Амир Абдолахиан възнамерява да замине през днешния ден за ОАЕ “, сподели представителят на седмичната си конференция, излъчена по малкия екран.

Иранска държавна медия заяви, че Амир Абдолахиан е отпътувал от Техеран, с цел да отдаде респект към починалия президент на страната от Персийския залив шейх Халифа бин Зайед ал Нахаян, който умря в петък.

Посещението на Амир Абдолахиан в ОАЕ е първото иранско посещаване на толкоз високо ниво, откогато през януари обвързваното с Иран придвижване на хусите в Йемен нанесе гибелен удар по емирствата.

Иранският заместник-министър на външните работи Али Багери Кани посети Обединените арабски емирства през ноември и съобщи, че двете страни са се договорили да отворят нова страница в двустранните си връзки.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който в събота беше определен за президент на ОАЕ, застана отпред на пренареждане на силите в Близкия Изток, създавайки нов антиирански съюз с Израел и стартира битка с надигащата се вълна на политическия ислям в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР