Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова постоянните

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова постоянните
Коментари Харесай

Берлин: Съветът за сигурност на ООН не е в крак с времето

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас прикани непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да отговорят на актуалната действителност и да реформират Съвета, осведоми ДПА.

Съветът, който беше учреден преди повече от 70 година, " към този момент не е в крайник с времето ", сподели Маас пред немската организация.

 Германия твърдо срещу нови нуклеарни ракети в Европа
Германия твърдо срещу нови нуклеарни ракети в Европа

" При никакви условия Европа не би трябвало да се трансформира в сцена за спор за превъоръжаване "

Вярвам, че салдото на силите в света би трябвало да бъде представян доста по-добре от това, което е сега , разясни той.

От 1 януари Германия ще влезе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации като променлив член за интервал от две години. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е формиран от пет непрекъснати членки - Китай, Франция, Русия, Съединени американски щати и Англия - и 10 ротационни членки, само че Маас има вяра, че Германия заслужава непрекъснато място.

" Въпреки че ще бъде мъчно, няма да престанем да повдигаме въпроса . От доста дълго време се приказва за промени, а няма никакъв прогрес ", разясни външният министър.

Според него непрекъснато място на Германия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще приближи страната до международните рецесии и спорове.

" Вярвам, че отговорността ни нараства . Очакванията към нас са евентуално по-високи от преди ", добави Хайко Маас.

Той поддържа повече дипломация за разрешаване на рецесиите в Близкия изток и изрази нерешителност по повод разширението на военния ангажимент.

От началото на 90-те година на предишния век се организира спор за реформиране на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации . Турция, Япония, Бразилия и Индия също приканват за разширение на формата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР