Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс, в интервю

...
Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс, в интервю
Коментари Харесай

Външният министър на Гърция: Следващите дни може да бъде взето решение на спора за името

Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс, в изявление за гръцката държавна телевизия ERT, изрази увереност и вяра, че идващите дни може да бъде взето решение на разногласието за името, написа македонският „ Независен вестник “.
На въпроса за какво е отсрочен телефонният диалог сред министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас, Коцияс съобщи че рамката на контракта е била одобрена по време на неговите срещи с македонския му сътрудник Никола Димитров в Ню Йорк и Брюксел и че „ в този момент пристигна времето да се каже огромното „ да “ или огромното „ не “, съобщи организация Фокус.
" Очевидно държавното управление на съседката ни е изправено пред някои компликации и обмисля някои промени на контракта, само че имам вяра и се надявам, че за няколко дни всичко ще бъде преодоляно ", съобщи Коцияс.
Той добави, че до момента в който няма поставени подписи върху контракта, никой не може да каже, че всичко е готово.
Помолен да разяснява информациите в медиите, че контрактуваното име е „ Северна Македония “, Коцияс не пожела да отговори, добавяйки че името ще бъде оповестено от министър председателите на двете страни, когато то бъде контрактувано.
Гръцкият външен министър разясни, че македонското държавно управление не приема името „ Вардарска Македония “, тъй като съгласно него то се отнася до епохата на фашизма и окупацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР