Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан предупреди,

...
Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан предупреди,
Коментари Харесай

Париж: Всички елементи за голяма офанзива на Русия срещу Украйна са налице

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан предизвести, че " всички детайли " са налице за " огромна атака " на Русия против Украйна, откакто Москва струпа хиляди бойци по границите ѝ.

" Налице ли са всички детайли за огромна атака на съветските сили в Украйна? Да, налице са, допустимо е, допустимо е да стане бързо ", съобщи Льо Дриан пред телевизия " Франс 5 ", като добави обаче, че нищо не подсказва, че Москва към този момент е взела сходно решение.  
Радев привиква КСНС поради Русия
Президентът Румен Радев привиква съвещание на КСНС поради закани за националната сигурност и положението на въоръжението сили. Парламент...
Прочети повече
По-рано през днешния ден Украйна прикани за среща с Русия и други членове на основната европейска група за сигурност по отношение на ескалиращото напрежение по границата ѝ. Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че Русия е пренебрегнала формалните претенции да изясни скупчването на войски. Към момента Москва отхвърля да има проекти за навлизане в Украйна макар скупчването на към 100 000 бойци по украинските граници.

Преди дни американският президент Джо Байдън предизвести американците в Украйна да изоставен страната, тъй като няма да изпраща американски военни да ги изтеглят, в случай че Русия нахлуе там. По думите му сходна интервенция би значело начало на нова международна война. Появиха се и информации, че Москва възнамерява офанзивата да стартира на 16 февруари.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР