Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан изрази

...
Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан изрази
Коментари Харесай

До 1 юли бг ветото за РСМакедония пада: Франция

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан изрази вяра, че междуправителствена конференция със Северна Македония и Албания може да се състои още по време на френското председателство на Европейски Съюз, написа Сега.

То завършва на 1 юли, т.е. Париж е сложил период до 30 юни. Щеше да бъде добре да не научавахме оттова, а от бг държавното управление какво договаря, само че по остарял роден политически бит това не се получава.

Пред комисията по външни работи на Европейския парламент той дефинира хода на връзките сред България и западната ни съседка по този начин:

„ Доколкото знам, нещата стартират да се уреждат лека-полека. Визитата на новия български министър председател в Скопие оказва помощ за деблокирането, декларациите са в вярна посока. Надявам се, че започнатата самодейност ще откри съответен израз, тъй че да реализираме свикването на междуправителствена конференция при нашето председателство или най-късно при чешкото. Но ходът на събитията към този момент наподобява добър. “

За да стартират договаряния, България би трябвало да даде единодушие, тъй като единствено тя от всички страни в Европейски Съюз ги стопира.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР