Министърът на външните работи на Белгия и двама депутати си

...
Министърът на външните работи на Белгия и двама депутати си
Коментари Харесай

И в Белгия си режат косите в подкрепа на Иран

Министърът на външните работи на Белгия и двама депутати си отрязаха косите в Народното събрание в символ на взаимност с антиправителствените демонстрации в Иран, провокирани от гибелта в полицейския арест на 22-годишната Махса Амини.

Хаджа Лахбиб отряза кичур от косата си в четвъртък по образеца на депутата Даря Сафаи, който беше последван и от още един член на Народното събрание - Гоеделе Ликенс.

Родената в Иран Сафаи отряза косите си по време на парламентарен спор за потушаването на митингите в Иран под аплодисментите на други законодатели, написа Ройтерс.

Министър Лахбиб, родена в Белгия от алжирски родители, сподели пред Народното събрание, че държавното управление ще изиска Европейски Съюз да наложи наказания против причинителите на репресиите по време на съвещанието на външните министри от Европейски Съюз архитектите на репресиите, когато външните министри на 17 октомври. Такива наказания към този момент бяха огласени от Белия дом.

Клерикалните управници на Иран се пробват да овладеят най-широко публикуваните вълнения от години след гибелта на Амини, арестувана от нравствената полиция за погрешно носене на кърпа. Демонстрациите се разпространиха и в чужбина, в това число в Ню Йорк, Лондон, Париж, Рим и Мадрид.

В сряда шведският член на Европейския парламент Абир Ал-Сахлани отряза част от косата си по време на изявление в пленарната зала в Страсбург като израз на взаимност с иранските дами, които отстояват правата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР