Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн обвини Русия

...
Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн обвини Русия
Коментари Харесай

Австралия обвини Русия, че не признава заключенията на следствената група за полет MH17

Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн упрекна Русия в това, че не желае да признае резултатите от извършеното следствие на Съвместната следствена група за аргументите за свалянето на малайзийския Боинг над Източна Украйна през юли 2014 година
" Потвърждавам нашата безусловна поддръжка към самостоятелното следствие и показваме страдание, че Русия не приема фактическите свидетелства, приведени от следствената група. ", сподели Пейн.
Министърът добави, че експертите от следствената група са удостоверили отговорностите си по определяне на истината за това, кой стои зад сваления полет МН17 и привличането под отговорност на отговорните.
Аналогично изявление направи и министър-председателят на Холандия Марк Рюте, заяви Интерфакс.
Боинг -777 на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет MH17 се разруши на 17 юли 2014 година в източната част на Донецка област. Загинаха 298 души.
През май тази година взаимната следствена група излезе с отчет, в който се споделя, че ракетата, пусната по самолета е доставена от съветска военна част.
Русия отхвърли изводите. Преди дни от министерството на защитата на Руската федерация оповестиха, че ракетата, свалила самолета е разпозната и че е била изпратена в Украйна още през 1986 година, след което не се е прибирала на съветска територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР