Министърът на турските работи Мевлют Чавушоглу е на посещение у

...
Министърът на турските работи Мевлют Чавушоглу е на посещение у
Коментари Харесай

Чавушоглу на първо официално посещение у нас от години

Министърът на турските работи Мевлют Чавушоглу е на посещаване у нас.

Той ще се срещне с българския си сътрудник Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Очаква се Чавушоглу и Захариева да обсъдят развиването на политическите и икономическите контакти сред двете страни. Ще се дискутира и незаконната миграция и връзките ЕС-Турция.

Турция е един от най-големите търговско-икономически сътрудници на България. Двустранният стокообмен през 2018 година възлиза на 4,174 милиарда евро. По данни за първите 9 месеца на 2019 година той е надхвърлил 3 милиарда евро. Турция заема 4-то място в българския експорт след Германия, Италия и Румъния, и 5-то място във вноса след Германия, Русия, Италия и Румъния.

Чавушоглу ще бъде признат от премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Това е първото публично посещаване у нас на Чавушоглу от 2014 година насам.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР