Министърът на туризма Зарица Динкова отчете четири процента ръст в

...
Министърът на туризма Зарица Динкова отчете четири процента ръст в
Коментари Харесай

Министър Динкова отчете ръст в туризма през декември

Министърът на туризма Зарица Динкова регистрира четири % растеж в туризма за декември 2023 година по отношение на 2022 година По пазари се открояват Италия с 48% растеж - главно в културния и градския туризъм, и Турция с 22%. При българските туристи се следи растеж както в летния, по този начин и в зимния туризъм, съобщи тя пред БНР.

По думите й българският пазар пораства . Българинът е все по-активен и кредитоспособен екскурзиант, акцентира тя. Министърът разясни, че към 450 000 пътувания са осъществени към Коледно-новогодишните празници.

Според нея Шенген и Еврозоната могат да донесат само позитив за родния туризъм .

Динкова уточни, че се договаря за удължение на мярката от 9% за туроператорите. Прекъсването ѝ в средата на годината би основало усложнения, посочи още министърът на туризма. Тя посочи, че има и възможност това да не се одобри, защото мярката към този момент един път е била удължавана.

По отношение на работата за основаване на гаранционния фонд за туроператорите тя регистрира прогрес. Разработен е моделът, следва законодателната работа. Фондът ще се състои от три стълба, сподели още тя.
 Преговаряме с Европейска комисия за обезщетителни ограничения за туристическия отрасъл
Преговаряме с Европейска комисия за обезщетителни ограничения за туристическия отрасъл

Европа и Светът са изправени пред нови спешни обстановки поради военните спорове в Украйна и линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР