Министърът на туризма Зарица Динкова обяви открита война на нашия

...
Министърът на туризма Зарица Динкова обяви открита война на нашия
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ: Министърът на Туризма обяви война на Туризма!!! Дори незабавна оставка няма да поправи нещата, за съжаление ...

Министърът на туризма Зарица Динкова разгласи открита война на нашия отрасъл.

От първия миг разбрахме, че на нея не може да се разчита, защото няма никаква експертиза и не разчитахме на поддръжка, само че да ни пречи по толкоз жесток метод - не чакахме.

Докато се мъчи да ни вмени някакви милиони, очевидно се постанова да й разбираем, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за нашия бранш са се нараснали, а не са намалели. Твърдението за милионите единствено потвърждава, че Динкова даже не си е направила труда да ревизира въпросните данни, а приказва наизуст, единствено за да ни нападна.

От 2019 година насам в действителност ни се постанова да участваме в ръководството на рецесии. Първо тази, основана от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна. Оценка по какъв начин сме се справили, няма да си даваме, само че е реалност, че сега ни се постанова да се оправяме с рецесии, в които непосредствено взе участие и даже основава страната и отрасловият ни министър.

Министър, който даже не направи опит да помогне за прекъсването на нелогичните поправки и тировете по пътя към морето, които по традиция започват в петък и завършват в неделя. В резултат, на които туристите висят в многочасови тапи.

Изумени сме, че Динкова твърди, че в случай че не преосмислим държанието си, щяло да й бъде мъчно да ни отбрани. Използваме случая да я уведомим, че да се пазиме, можем и сами. През толкоз борби преминахме през последните три години, че не са доста секторите, които могат да се приближат до претърпените от нас страсти. И като ни се пречи, оцеляваме, само че е по-добре страната да намерения за туризма си и хората, които го развиват.

И тъй като госпожа министърката изрази подозрение в поддръжката, която получаваме от членовете си, създадохме бърза анкета с два въпроса: Трябва ли министърът на туризма да подаде оставка след позицията й против СЗБ и БАЗ? ОТГОВОР: ДА - 98 % и Не - 2%. И Подкрепяте ли позицията на СЗБ и БАЗ против Комисията на потребителите във връзка абсурда със стековете? ОТГОВОР: ДА - 93,9 и НЕ - 6,1. Това единствено за инфо на госпожата, която не отбрани в комисия значими за нас ремонти в бюджета. Не че сме очаквали да го направи, не чакаме и отсега нататък.

Както се разбра Динкова не обича да чете и да търси информация, та още веднъж ще й я дадем ние: Според настоящо проучване на Евростат България е с най-евтините хотели и заведения за хранене в Европейски Съюз.

Ресорният министър би трябвало да се бори за по-добри условия за развиване на бранша, който обслужва. Нашият не го прави! Липсата на политическа просвета и опит в сектора обаче води до неверни решения, с които се заемат позиции, създаващи рецесии, които ни се постанова да управляваме.

Съжаляваме, в случай че някой наш предан клиент се е засегнал от вчерашната ни позиция и откровено му се извиняваме. Но това не значи, че няма да пазиме сътрудниците си, когато са прави. Както и да ги подлагаме на критика, когато бъркат.
Водени от горното Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията желаеме оставката на министъра на туризма Зарица Динкова. За страдание, това няма да оправи вредите, които нанесе по бранша единствено за няколко седмици, само че въпреки всичко ще бъде крачка в вярната посока...
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР