Министърът на туризма Зарица Динкова обсъди важни инициативи за подобряване

...
Министърът на туризма Зарица Динкова обсъди важни инициативи за подобряване
Коментари Харесай

Подготовка за летен сезон 2024: Нови медицински и инфраструктурни проекти по Черноморието?

Министърът на туризма Зарица Динкова разиска значими начинания за възстановяване на изискванията в туристическите региони по Черноморието за идния летен сезон. Това се случи на работна среща в Бургас. Сред главните акценти на полемиката бяха усъвършенстването на незабавните медицински услуги и развиването на инфраструктурата в района .

В отговор на възходящия брой туристи през летните месеци министър Динкова предложи основаването на краткотрайни медицински центрове , наречени дребен „ Пирогов “. Тези центрове биха функционирали на ротационен принцип , сходно на командироването на полицейски чиновници, с цел да обезпечат незабавни здравни услуги по време на най-натоварения сезон.

Министърът акцентира уговорката си за разширение и възстановяване на съществуващата стратегия за финансиране на маркетингови действия за повишение на привлекателността на българските Черноморски общини, като туристически дестинации.

Обсъдени бяха също и основни инфраструктурни въпроси, като водоснабдяването, канализацията и натоварването на пътната мрежа . Министърът разгласи проекти за рационализация на КПП-Малко Търново и адресиране на проблемите с язовир „ Ясна поляна “.

Кметът на Бургас Димитър Николов поддържа концепцията за съдействие сред черноморските общини и показа благоприятни условия за взаимни туристически пакети, включващи неповторими локални събития като празника на розата в Казанлък.

С тези начинания Министерството на туризма и локалните управляващи се стремят да подобрят изискванията за туристи и локални поданици , осигурявайки висококачествени услуги. Лято 2024 дава обещание да бъде един от най-добре квалифицираните и устойчиви в историята на българския туризъм.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР