Министърът на туризма Зарица Динкова бе сред основните лектори на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова бе сред основните лектори на
Коментари Харесай

Туризмът не бил само услуга, а и дипломация

Министърът на туризма Зарица Динкова бе измежду главните лектори на първия Международен туристически конгрес в Италия, поставящ акцент върху мира и сигурността и осъществен под патронажа на премиера Джорджия Мелони.

Тезите на българския министър за ролята и бъдещето на туризма срещнаха поддръжката на сътрудниците й от Европейски Съюз.

Динкова за следващ път отбрани влизането на България в Шенген и очерта вероятностите пред бранша. “Солидарността  е основна. Това е моделът на общия ни триумф в бранша. Да се съсредоточим върху това, което ни свързва, и действаме обединени. Заедно в Шенген, евро зоната, разширение на единния европейски пазар. Нашата история е взаимосвързана, нашето бъдеще е взаимозависимо ”, акцентира Динкова.

По думите й туризмът е доста ефикасен инструмент за въздействие и позициониране, за надграждане над военната и икономическа мощ на една страна посредством по този начин наречената мека дипломация.

“Няма туризъм без мир и сигурност. Да завладеем сърцата на хората с достоверност, просвета, археология, кулинарията – това е същинска мощ. Силата на туризма. Трябва да надграждаме националните ни марки,  само че и да работим в посоката на основаването на комбинирани артикули, за увеличение на привлекателността на Европейски Съюз като бранд в една все по-коркурентна световна среда ”, означи министър Динкова.

Тя бе безапелационна, че развиването на резистентен туристически артикул не е въпрос единствено на национална или локална политика, само че и на интернационално партньорство, а разработването  на общ туристически артикул с марката Европейски Съюз ще усили доста броя на туристите.

Събитието, на което участваха и водещи министри от италианското държавно управление, които са тясно свързани с подготовката на нови фрагменти в областта на туризма, бележи  позиционирането на бранша в центъра на държавните политики, със съответното съществено нарастване на финансирането му. “Защото взаимосвързаността и въздействието на туризма върху останалите сфери на стопанската система, а и на връзките сред страните е голямо ”, съобщи пред тях Зарица Динкова.

Визия, деяние, бъдеще са трите основни думи на това събитие, означи от своя страна министър Даниела Сантанче.

“Трябва да насочим светлината на прожекторите към достиженията в бранша ни, само че и да  стартираме да планираме  дружно сегашното и бъдещето, като вземем поради провокациите и опциите. ”, акцентира Сантанче.

Във форума се включиха още министри на туризма от водещи дестинации, президентът на Сената Игнацио Ла Руса и президентът на район Пиемонт Алберто Чирио, както и представители от света на бизнеса и разнообразни асоциации.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР