Министърът на туризма в Непал и още шест души бяха

...
Министърът на туризма в Непал и още шест души бяха
Коментари Харесай

Министърът на туризма на Непал и шест души загинаха с хеликоптер в Хималаите

Министърът на туризма в Непал и още шест души бяха починаха , когато хеликоптерът им се разруши в източен регион на страната, оповестява " Ню Йорк таймс ".

Хеликоптер на " Еър Дайнасти " се разрушава в планинския регион Таплеюнг по време на пътешестване, за разкриване на план за парапланеризъм за поощряване на локалния туризъм . Всички на борда са починали, в това число министърът на туризма Рабиндра Адхикари.

Радж Кумар Четри, общоприет управител на интернационалното летище " Трибхуван ", което обслужва Катманду, столицата на Непал разяснява, че злополуката в района, който граничи с Индия и Тибет, евентуално е породена от неприятно време . Говорител на непалската полиция, Утам Радж Субеди оповестява, че телата са открити и се пробват да ги върнат в Катманду.

Адхикари три пъти е член на Народното събрание на Непал и поема поста министър на туризма преди година . Той сложи като приоритет развиването на най-отдалечените летища в страната и ускорение на инфраструктурни планове.

Миналата година той инициира следствие на държавното управление за многомилионна машинация за избавяне с хеликоптери за пътуващи към Еверест и други върхове.

" Наистина съм шокиран. Това е огромна загуба за туристическата промишленост ", разяснява Дийпак Джоши, изпълнителен шеф на Непалския съвет по туризъм.

Непал има проблеми във връзка с сигурността на полетите . През 2013 година Европейски Съюз забрани на всички основани в Непал самолетни компании да летят във въздушното пространство на блока.

Миналата година аероплан на Бангладеш се разруши на летище " Трибхуван ", починаха 51 души на борда. Правителствено следствие упрекна бангладешкия водач и локалните ръководители на полети за " неналичието на самонадеяност " при безвредното ориентиране на турбовитловия аероплан.
 Пътнически аероплан се разруши на летището в Катманду Обновена
Пътнически аероплан се разруши на летището в Катманду

На борда е имало общо 71 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР