Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против връщането на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против връщането на
Коментари Харесай

Ангелкова се обяви против връщането на пушенето на закрито


Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгласи срещу връщането на пушенето на закрито. В коридорите на Народното събрание пред публицисти тя разяснява предлагането на вицепремиера Валери Симеонов да се върне остарялото състояние, защото някои не я спазвали и просперирали, а тези, които я съблюдават, са на ръба на оцеляването. "Забраната, която въведохме за пушене на публични места, по никакъв метод не води до понижаване на броя на туристите у нас. Не сме считали какво ще се случи, в случай че се позволи отново пушенето по заведенията. Непушач съм и съм на 100 % срещу да отпадне възбраната и да се върне пушенето, изключително на местата за хранене ", сподели министър Ангелкова.
Припомняме ви, че преди половин месец Симеонов съобщи, че има желание да предложи законопроект за смяна в Закона за здравето, с който да се позволи тютюнопушенето в обособени пространства, т.е да се възвърне отчасти остарелият режим.
Николина Ангелкова разяснява също по този начин и старта на идния туристически сезон. "За последните две години имаме растеж над 25% на интернационалните туристи, които са посетили страната. Само за предходната година имаме над 8,9 млн. задгранични туристи. Тази година чакаме над 10% растеж ", заяви министър тя./novini.bg

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР