Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че загубите за българските

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че загубите за българските
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: 5940 туристи са заложниците на Томас Кук в България, губим милиони левове, компрометиран е и следващият сезон

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че загубите за българските туроператори от банкрута на " Томас Кук " са за милиони левове, без да е в положение сега да конкретизира точната сума, написа Пик.

В министерството е основано звено за контакт за всички, които са наранени. Постоянно се получава информация от клоновете на " Томас Кук " във Франция, Полша, Германия. " Некерман " в Полша, които са филиал на " Томас Кук ", от през днешния ден също са спрели да оперират. Компанията " Кондор " на " Томас Кук " продължава работа към този момент.

Кризата ще повлияе освен на този летен сезон, само че евентуално ще бъде злепоставен и идващият.

„ Прведохме среща с дипломат Ема Хопкинс и с представителите на българския туристически бранш у нас: главно хотелиери, туроператори, които работят с „ Томас Кук “ и с представителя на „ Томас Кук “ за България, представители на Комисията за отбрана на потребителите по отношение на оповестения банкрут от „ Томас Кук “ Англия. Вчера ви осведомих и тук желая да благодаря за извънредно доста за съдействието на Британското посолство и персонално на дипломат Ема Хопкинс.

Какви ще бъдат идващите стъпки във връзка с английските туристи, които с в България по линия на „ Томас Кук “? След днешната среща стана ясно, че са нужни стъпки във връзка с всички останали туристи, които са в България “, сподели Ангелкова. По думите й техният брой е 5940 от всички пазари, които са основни за България: Полша, Скандинавия, Белгия, Франция. „ Сигурно пропущам някои от тези пазари. Както осведомих и през вчерашния ден извънредно значимо е да следим какво се случва с дъщерните компании с „ Томас Кук “, с цел да не станем очевидци на резултата на доминото и всички туристи, които са пристигнали посредством дъщерните компании, също да бъдат директно наранени “, уточни още министърът. Тя разясни, че има информация, че фирмите на „ Томас Кук “ в Германия, във Франция и в Русия са оповестили, че са в устойчиво положение и имат независимо ръководство.

„ Продължават диалозите с държавните управления на съответните страни, тъй че да продължат да правят своята активност “, изясни министър Ангелкова. „ Авиокомпанията на „ Томас Кук “ продължава да извършва своята активност “, добави още министърът.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР