Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на различни ведомства

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на различни ведомства
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обсъди в Банско готовността на зимните курорти за сезона

Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на разнообразни ведомства се срещнаха с туристическия бизнес в Банско, с цел да обсъдят готовността и проблемите в навечерието на зимния сезон. От сектора още веднъж желаеха държавна отбрана против дъмпинговите цени и нелоялната конкуренция на сивия бранш, а пък от отрасловото министерство обявиха, че не могат да въздействат на цените на туристическите услуги.
Нови оферти за промени в Закона за туризма за облекчение на административните процедури при категоризацията на туристическите обекти оповести министър Ангелкова. Те са свързани с и с опциите за деблокиране на вложенията в построяването на нови писти и зимни съоръжения  По отношение на съществуващите писти и уреди и надзор Ангелкова съобщи:

Със сигурност в Банско всички писти за регистрирани при нас, съобразена е тяхната степен на трудност, Разбира се, че ще продължим инспекциите, с цел да забележим дали са непокътнати условията на Наредбата за осведомителна обезпеченост. Това, което е значимо и което работната група за планинския туризъм, която като министър на туризма сътворих, бе да се откри компромисно и уравновесено решение от всички участници в тази група, офанзива че да се основат оптимално улеснени за създаване а нови писти и уреди. Работата на работната група завърши с такива предлагането, като се плануват по-късно и промени в редица други закони. Разбира се, това предложение ще откри своето отражение във втория законопроект на Закона за туризма, където с изключение на регулирането на планинския туризъм, ще бъдат адресирани проблемите, свързани с къмпингуването, със статута на националните курорти.

Министърът оповести предстоящ растеж на зимния туризъм сред 5 и 10 %.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР