Министърът на туризма Николина Ангелкова е на двудневно работно посещение

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова е на двудневно работно посещение
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава на работно посещение в Испания

Министърът на туризма Николина Ангелкова е на двудневно работно посещаване в Испания. Повод за визитата е 38–ото издание на международното ревю FITUR, което се организира в Мадрид в интервала 23-27 януари. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

България взе участие в туристическата борса с информативен щанд, който ще бъде открит от министър Ангелкова. Преди формалния старт на ревюто министърът на промишлеността, търговията и туризма на Испания Рейес Марото ще посрещне участниците във форума в музея Прадо.

На събитието ще участва и българският министър на туризма Николина Ангелкова, чака се формален посетител да бъде министър-председателят на Испания Педро Санчес.

В рамките на ревюто са планувани работни срещи на министър Ангелкова, на които да бъдат разисквани положителни практики за поощряване устойчивото развиване на туризма и благоприятни условия за бъдещи взаимни начинания.

Българският министър ще беседва с Глория Гевара, ръководител и основен изпълнителен шеф на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Планирани са и работни срещи с министрите на туризма на Кения Наджиб Балала и на Ямайка Едуартд Барлет.

FITUR е едно от най-големите туристически изложби в света. Тази година се провежда за 38 път.

Предназначено е за експерти, като в избрани дни е отворено и за аудитория. През предходната година присъединяване във форума взеха 10 190 компании от 165 страни. Посетителите бяха близо 251 хиляди, като по-голяма част от тях експерти.

Прогнозите са тази година участниците и посетителите да са повече спрямо 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР