Министърът на туризма Илин Димитров коментира офертите за великденските празници

...
Министърът на туризма Илин Димитров коментира офертите за великденските празници
Коментари Харесай

Офертите на българските хотели за Великденските празници започват от 80 лв и стигат до 500 лв. на ден

Министърът на туризма Илин Димитров разяснява офертите за великденските празници в студиото на Българска национална телевизия - по думите му цените стартират от 80 лв. най-ниска цена за ден и доближават до 500, като зависи къде се намира хотелът. Рекламата ни е доста мощна в Румъния, Полша и Чехия, сподели Димитров.
 
" Зимният сезон беше сложен, само че сполучлив, в цяла Европа нямаше сняг. Пистите бяха приведени в добър тип, случиха се стартовете за Световната купа. 70 % от туристите са българи през зимния сезон ", добави Илин Димитров.
 
По думите му има 1,4 милиона туристически регистрации за зимните курорти, което е с 28% повече от предходната година с 5% повече от 2019 година.
 
Относно летния сезон министърът на туризма съобщи, че се чакат към 4,7 милиона туристи през летния сезон. Илин Димитров разясни, че има проблем със самолетите, защото не доближават екипажите.
 
Петзвездните СПА хотели записват над 75% претовареност на годишна база, което е доста съществено достижение, има 18% растеж на СПА туризма по отношение на предходната година, добави министърът на туризма.
 
" Германският пазар е значим, германците идват в крилата на сезона и стоят най-дълго. За немския пазар има растеж от 20 до 30 %, само че това са равнища под 2019, само че ще успеем да наваксаме това лято, чакаме да сме сред 5 и 7% над 2019 година. Туризмът се възстановява ", добави Илин Димитров.
 
Ще популяризираме културния туризъм, за жалост не разполагаме с задоволителен бюджет, разясни министърът на туризма и отхвърли да има отрицателна акция в България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР