Министърът на туризма Христо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален

...
Министърът на туризма Христо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален
Коментари Харесай

Христо Проданов откри Българо-полски бизнес форум във Варшава


Министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за откри Българо-полски бизнес конгрес с фокус туризъм във Варшава. Министър Проданов беше на посещаване в Полша, по време на което се срещна с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с сектор туризъм в Министерството на спорта и туризма на Полша, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„ Надявам се COVID-19 към този момент да е зад тила ни и повече в никакъв случай да не се завръща, с цел да сме свободни да работим и пътуваме. Допълнително отрицателно въздействие в нашия район оказва и войната в Украйна. Основната ми задача през днешния ден е да уверя полския народ в това, че България е сигурна дестинация. Уверявам, че вашите сънародници ще прекарат спокойна и запаметяваща се отмора ”, означи министър Проданов в своето одобрение.



„ Винаги сме се радвали, когато са ни посещавали полски туристи. В разследване на подписаното двустранно съглашение през 2021 година и откриването на наше туристическо посланичество във Варшава, двустранните връзки се развиват добре. Виждам капацитет за добра вероятност за развиване “, добави още българският министър. Той насочи покана към държавния секретар Анджей Гут-Мостови за посещаване в България, в границите на което да се организира и бизнес конгрес.

От своя страна Гут-Мостови означи готовността за осъществяване на необятна медийна и рекламна акция на България в Полша. И добави, че ще постави старания комерсиалните и туристически връзки да се развиват сполучливо. България ще бъде една от трите страни, която ще бъде промотирана на туристически пазар в Полша. „ Благодаря за поканата, подготвени сме да участваме в туристическо-икономическа задача в България “, съобщи държавният секретар Гут-Мостови.

Министър Проданов добави, че България може да почерпи опит от Полша по отношение на фонд зa гapaнтиpaнe нa тypиcтичecĸитe пътyвaния и въвеждането на стратегия за ваучери за почивки на деца, което е и част от управническата стратегия на държавното управление. По думите на Гут-Мостови гаранционният фонд на Полша е един от най-ефективно настоящите в туристическия отрасъл. „ Решението за въвеждането на ваучери за отмора няма аналог. Сумата, планувана за ваучери за туризъм възлиза над 1 милиарда евро. Всяко полско дете може през цялата година да употребява туристически ваучер “, добави държавният секретар.



По време на визитата си във Варшава министър Проданов награди почетния консул на България за регион Катовице Януш Затон с почетен знак „ Посланик на дестинация България “ за приноса му в развиването на двустранните отношение в туризма. На форума участваха още Н.Пр. Маргарита Ганева, ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Полша, зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева и Николай Костов, консултант " Туристически въпроси " в посолството ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР