Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с представители на Сдружение

...
Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с представители на Сдружение
Коментари Харесай

Проданов: Основната ми цел е да се проведат разговори с представители на повечето туристически организации

Министърът на туризма Христо Проданов беседва с представители на Сдружение „ Рафаел – инфо, просвета и туризъм ". На срещата бяха разисквани разнообразни проблеми в туристическия бранш, както и способи и хрумвания за решаването им.

" Трябва дружно да се опитваме да взимаме решенията, тъй като проблемите ни са общи ", съобщи министър Проданов пред присъстващите. Той даде детайлности, свързани с мярката за поддръжка на туристическия бранш на стойност 30 млн. лева, както и елементи по отношение на новата кредитна линия на Българската банка за развиване, ориентирана към засегнатите от пандемията микро-, дребни и междинни компании от хотелиерския и ресторантьорския отрасъл. По думите му една от главните му цели е да организира диалози с представители на множеството туристически организации, а по-късно да бъде направен разбор на проблемите и да се пристъпи към решаването им.

От своя страна представителите на сдружението споделиха терзанията си по отношение на тромавите процедури при издаването на визи за задгранични туристи, както и неналичието на фрагменти в бранша. Те предложиха да бъдат основани работни групи за другите типове туризъм, които да работят по правенето на рекламни тактики и разнообразни маркетингови интензивности.

Сдружение " Рафаел – инфо, просвета и туризъм " сложи въпросa и за така наречен зелени коридори и директни направления за проведения туристически автобусен транспорт от страните Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Словакия и Унгария. За тях е значимо преди началото на летния сезон казусът да бъде решен и да няма спрени рейсове с туристи по границите.

Не на последно място бе разисквана и тематиката за здравния туризъм и климатолечението. " Трябва да използваме зелените запаси на Странджа и съчетавайки ги с останалите естествени дадености в района, можем да създадем иновация и да създадем нов артикул, обвързван с климатолечението и здравния туризъм, който да насочи вниманието както на българските, по този начин и на задграничните туристи ", разясниха от сдружението.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР