Министърът на туризма е против връщането на пушенето на закрито

...
Министърът на туризма е против връщането на пушенето на закрито
Коментари Харесай

Министърът на туризма е против връщането на пушенето на закрито

Министърът на туризма е срещу връщането на пушенето на закрито Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгласи срещу връщането на пушенето на закрито . В коридорите на Народното събрание тя разяснява предлагането на вицепремиера Валери Симеонов да се върне остарялото състояние.

На 13 април вицепремиерът по икономическа и демографска политика и водач на партията НФСБ Валери Симеонов съобщи, че има желание да предложи законопроект за смяна в Закона за здравето , с който да се позволи тютюнопушенето в обособени пространства , т.е да се възвърне отчасти остарелият режим.
 

От партията на Симеонов не желаят остарелият режим да се възвърне изцяло, т.е. ще остане възбраната за пушене на избрани публични места като театри, зали и по този начин нататък. Вицепремиерът съобщи, че не схваща смисъла да се лимитира тютюнопушенето в заведения за хранене, в случай, че и актуалният закон не се съблюдава.

Бързо обаче стана ясно, че концепцията за поправката не би срещнала поддръжката на ГЕРБ . Министър-председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че е срещу сходни оферти за либерализиране на режима . " Ние в ГЕРБ, тъй като преди време го въведохме, сме уверени, както и в този момент поддържах всички дейности, свързани с битката против тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, в случай че се сложи тематиката ", разяснява министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР