Министърът на туризма доц. Стела Балтова обсъди по спешност с

...
Министърът на туризма доц. Стела Балтова обсъди по спешност с
Коментари Харесай

Спешни действия на Министерство на туризма за предоставяне на субсидията от 35 евро на седалка

Министърът на туризма доцент Стела Балтова разиска по неотложност с туроператори от Асоциацията на инкаминг организациите, в която членуват най-големите туроператори за входящ туризъм, законовите промени, които се подхващат във връзка със спряната държавна помощ, известна като " 35 евро на седалка ".

Обнародваните на 16.09.2021 в брой 77 на Държавен вестник промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година постановиха Министерството на туризма да приключи процедурата по набиране на заявки за кандидатстване по Фаза III от процедурата по даване на „ Държавна помощ за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм, за интервала от 01.06.2021 година до 31.12.2021 година "

Министър Балтова показа мнението на Министерството на туризма, което планува да инициира възобновяването на схемата в дизайна й до 15.09.2021г. посредством внасяне на предложение от Министерски съвет на законодателна смяна, която да анулира обнародвания на 16.09.2021 година текст на чл.26 ал.1.

Тази идна смяна ще има за цел възобновяване на схемата за туроператорите, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм, без да се постанова условието за потребление на български авиопревозвачи.

Въпреки прекратяването на третата фаза на схемата, интервалът за който тя е нотифицирана, ще бъде включен в възобновената скица след изменение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и за превъзмогване на последствията. По този метод ще бъдат преодолени отрицателните последствия от актуалната смяна на текста на чл.26 ал.1.

" Това, което няма да позволим ", заявява министър Балтова, " е да пострада имиджът на дестинацията, позволена е неправилност и държавното управление работи по връщане на остарелия дизайн. " Предложението за смяна ще бъде импортирано незабавно откакто бъде образувано 47-то Народно заседание, увери служебният министър в диалога с бизнеса.

Министерството на туризма ще употребява всички вероятни средства за запазването и реализирането на държавната помощ за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм, защото схемата е значима част от цялостния пакет ограничения за поощряване на пътуванията към България и възобновяване на позицията на страната ни като желана целогодишна дестинация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР