Министърът на туризма да обяви още на 7 септември как

...
Министърът на туризма да обяви още на 7 септември как
Коментари Харесай

ИБГНИ поиска Стела Балтова да обяви каква ще е подкрепата за туристическия бранш

Министърът на туризма да разгласи още на 7 септември по какъв начин българската страна ще поддържа туристическия отрасъл, изиска ръководителят на " Изправи се БГ! Ние идваме " Мая Манолова на брифинг в Народното събрание.

Тя означи, че налагането на ограничения от здравните управляващи за отбрана на здравето на хората би трябвало да бъде съпроводено и от ограничения за отбрана на сектора и съобщи, че България е единствената страна, която не компенсира бизнеси, понижили своя оборот, с директна държавна финансова помощ.

Манолова уточни, че от ПГ са внесли предложение да бъдат обезщетени до 90 % от непрекъснатите разноски на предприятията, които са понижили своя оборот с повече от 30 %, като първите ограничения, за които ще упорстват да бъдат приведени в деяние, да са за туристическия отрасъл.

От групата са подготвили оферти за поддръжка на туристическия отрасъл сред първото и второто четене на актуализацията на бюджета. Сред тях са оферти за средства за покриване на разноски на обекти, които са лимитирани или затворени, средства за PCR проби за туристи, помощ за екскурзоводите.

Предложенията на " Изправи се БГ! Ние идваме " сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета са свързани и с други наранени групи и сектори, измежду които пенсионери и млади фамилии, транспортния бранш, земеделските производители, животновъдите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР