Министърът на труда на Словения Лука Месец съобщи, че процедурата

...
Министърът на труда на Словения Лука Месец съобщи, че процедурата
Коментари Харесай

Словения ускорява наемане на чужденци за справяне с щетите от наводненията

Министърът на труда на Словения Лука Месец заяви, че процедурата за наемане на чужденци ще бъде ускорена, с цел да се отстранят допустимо най-бързо вредите от пагубните наводнения, които засегнаха страната при започване на август, заяви на сръбската държавна телевизия.

Големите наводнения нанесоха големи материални вреди в Словения при започване на август. Словенското министерство на труда сформира лист с специалности, нужни за премахване на вредите, съобщи Българска телеграфна агенция. За чужденци, които идват да работят в наводнените региони бюрото по труда ще би трябвало да издаде позволение за работа в десетдневен период, с цел да могат да стартират работа още преди да получат позволение от администрацията, което лишава три месеца. Освен това Месец разгласи засилен надзор на компаниите, които ще наемат чужденци по ускорена процедура.

" При никакви условия няма да бъде разрешено да се докара човек в Словения за възобновяване на вредите и по-късно да се изпрати в чужбина. Такива случаи ще бъдат строго наказвани, санкциите са до 30 000 евро ", сподели Месец, представен от словенската държавна телевизия.

Освен чужденци ще бъдат поканени и безработни за премахване на вредите, както и пенсионери, които биха работили половин година. Невижданите наводнения в Словения взеха шест жертви, а доста словенци останаха без домове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР