Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков представи днес

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков представи днес
Коментари Харесай

Министър Гьоков представи новия изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания доц. д-р Георги Йорданов

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков показа през днешния ден новия изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждания (АХУ) доцент доктор Георги Йорданов пред национално представителните организации на и за хора с увреждания.

Основен фокус на диалога бяха тематики, свързани с осъществяването на държавната политика за правата на хората с увреждания.

Участниците в срещата разискаха новия механизъм за финансиране и даване на помощни средства и медицински произведения за хората с увреждания от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Процеса по прехвърлянето на активността е минал безпроблемно и новите ред и условия са доста по-благоприятни, означиха представителите на национално представителните организации. Тъй като процеса по даването на изделията от НЗОК е напълно електронизиран, е належащо хората в неравностойно състояние да посетят само експертна лекарска комисия и компанията, предоставяща медицинските произведения. Реформата, която държавното управление осъществя в този мандат, бе оценена като позитивна стъпка във връзка с правата на хората с увреждания.

Участниците в срещата благодариха на министър Гьоков за навременното пускане на стратегиите, изпълнявани от АХУ през 2022 година Това предотврати заплахата актуалната година да е нулева за този тип активност. Програмите на Агенцията са ориентирани към подпомагането на профилирани предприятия, кооперации и работодатели на хората с увреждания.

На срещата представителите на неправителствения бранш означиха нуждата от актуализиране на настоящите методики за финансиране на стратегии и планове от АХУ по отношение на намаляването на административната тежест и улеснение достъпа на бенефициентите. След реализиран консенсус по тематиката, управлението на АХУ се ангажира с инициирането на взаимни дейности за възстановяване изискванията за достъп до финансиране на организации и работодатели на хора с увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР