Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и ръководството

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и ръководството
Коментари Харесай

Гьоков поиска да се наемат повече работници в строежа на жп участъка Елин Пелин-Костенец

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков и управлението на ДЗЗД „ Джен-Дуй ЖП Елин Пелин “ разискаха опциите за наемане на повече български служащи в плана за модернизацията жп сектора Елин Пелин-Костенец.

Срещата се състоя по време на работното му посещаване на построяването на Тунел 1, който е част от плана „ Модернизация на железопътна линия София-Пловдив: жп сектор Елин Пелин-Костенец “, оповестиха от Министерство на труда и обществената политика.

В визитата участваха изпълнителните шефове на ИА „ Главна ревизия по труда “ Елена Аврамова и Агенцията по заетостта Смилен Вълов и представители на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

В диалога с представители на управлението на изпълнителя на плана ДЗЗД „ Джен-Дуй ЖП Елин Пелин “ бяха разисквани опциите при построяването на стратегическия обект да бъдат разкрити повече работни места за български служащи и да бъдат обезпечени условия за тяхното образование.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани със законосъобразното наемане на жители от страни отвън Европейски Съюз, както и обезпечаването на почтени, здравословни и безвредни условия на труд.

Министър Гьоков пое ангажимент да спомага за безпрепятственото осъществяване на плана. От своя страна от сдружението подсигуряваха предварителното му осъществяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР