Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева занесе храна

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева занесе храна
Коментари Харесай

Министър Сачева занесе храна и лакомства на нуждаещи се деца

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева занесе храна и лакомства на нуждаещи се. Тя зарадва с тях две сестрички и описа за живота им в прочувствен пост във Facebook.

„ Това са две сестри - Виктория и Наталия. Виктория носи същото име като сина ми – Виктор. Занесохме им храна, козунаци и шоколад за празниците. И ваучер за аудио книги. Вики доста обича да слуша книги. Наред с това тренира лека атлетика – изключителното състояние доста ѝ тежи, тъй като не може да спортува. Наталия е доста надарена, пее, танцува, играе в учебния спектакъл. Мечтае да може да върви на уроци по пеене. Дотук това е една най-обикновена история. Необикновеното в нея е, че Вики има зрително увреждане. Също като своята майка Величка. Нали ви споделих – обича да СЛУША книги. Винаги съм се възхищавала от хората, които употребяват компликациите като трамплин за развиване “, споделя Сачева.

„ Виктория, Наталия и Величка са доста същински хора. Пълни с великодушие и добрина, не се оплакват, подлагат на критика самоуверено това, което не харесват. Не оплакват трудностите, а развиват гениите си. Те дават един урок защо може да се употребяват рецесиите. За взор в себе си, в околните, във опциите, в развиването. Всеки край има потребност от храброст, с цел да се трансформира в начало. Във възкресение “, споделя тя след срещата със фамилията.

Социалният министър насочи и рецензия към тези, които не съблюдават ограниченията и по този метод постъпват безконтролно към останалите.

„ Кризите са лакмус – ускоряват или благородството, или низостта. Няма по какъв начин да се скриеш кое от двете ти е допълнително. Начетох се и се нагледах тези дни на капризни консуматори на народна власт, които плачат за независимост без отговорност. Искат независимост на заразяване, апелирам ви се. Която опаковат като независимост на изложение. Трябвало да могат свободно да заразяват който си изискат по празниците. Защото по този начин било демократично “, показва министърът.

Тя пожелава светли празници и моли да бъдем виновни освен по Великден.

Този Великден е по-различен от всички останали до момента – за първи път от десетилетия в действителност всеки би трябвало да жертва по нещо, с цел да го посрещне. И дано в дните след него още веднъж се вглеждаме в себе си и в другите. Да обърнем внимание на възрастните баби, които продават цветя и подправки по ъглите. Да си купим от тях цветя без да ги вземаме. Да предплатим на фризьорката няколко подстригвания напред, тъй като все ще ги употребяваме в миналото, само че детето ѝ има потребност от лекарството през днешния ден. Следващият път, когато изхвърляме облекла, просто да ги оставим на окачалка на оградата до кофите, с цел да не унижаваме в допълнение този, който се надяваме да ги вземе “, прикани Сачева.

Да се вглеждаме в другите всеки ден – изключително в делник, освен в празник – е апелът на обществения министър.

„ Ако на следващия ден отново ще имате потребност от някой, помислете за него или за нея през днешния ден. Защото той или тя може би тъкмо през днешния ден има потребност от вас “, счита Сачева. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР