Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в
Коментари Харесай

Петков във Виена: Да обърнем сериозно внимание на дигиталните работни места

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков взе участие в неофициално съвещание на Съвета на Европейски Съюз по претовареност и обществена политика, което се организира на 19 и 20 юли във Виена, Австрия. По време на форума беше изработен обзор на новите форми на претовареност, като акцентът беше подложен върху онлайн платформите за работа. Министрите на труда и обществената политика на Европейски Съюз разискаха още въздействието на цифровата промяна на заетостта, ролята на Европейския обществен фонд плюс и Европейския фонд и въздействието на роботизацията върху качеството на труда.

Цифровата промяна, дигитализацията и новите форми на претовареност са основни детайли, свързани с бъдещето на труда и аз се веселя, че тематиките на австрийското председателство не престават един от целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като доразвиват и задълбочават въпросите, свързани с роботизацията и новите форми на претовареност, сподели министър Петков в изявлението си по време на съвещанието.

Той обърна внимание, че онлайн платформите обезпечават еластичност и преимущества за потребителите, само че основават провокации пред отбраната на обществените права на служащите. По време на полемиката министър Петков акцентира, че възникването на нови специалности и модели на работа биха основали благоприятни условия за по-добро съчетаване на фамилния и професионалния живот и за поощряване на по-бързото връщане на пазара на труда на дамите след раждане за да се понижи загубата на професионални познания и умения, което се получава при по-дълго неявяване от работа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР