Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков
Коментари Харесай

Проблемът с безработицата вече е почти минимизиран

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила показа целите от управническата стратегия на държавното управление за интервала 2017-2021 година в областта на обществената и демографската политика. Той и направи доклад на първите 100 дни от ръководството на кабинета.

Министър Петков сложи 8 целта, които би трябвало да бъдат свършени в границите на това държавно управление, съобщи кореспондент на novini.bg.

Първо той регистрира, че пенсионната система е постоянна. Правителството не възнамерява да трансформира, заложеното през 2015 година. След 20 година и мъжете, и дамите ще се пенсионират на 65-годишна възраст.
Министърът подсети, че с последното нарастване минималната пенсия е станала 180 лева Сега през септември тя ще стане 200 лева и към 800 000 възрастни българи ще получават повече пари всеки месец.

Бисер Петков изрази задоволството си и от ниското равнище на безработицата в страната. Според данните то към този момент се съпоставя с това от преди рецесията. Той изрази обаче терзанието си от дефицита на квалифицирана работна ръка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР