Министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов, където се срещна

...
Министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов, където се срещна
Коментари Харесай

Министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов

Министърът на превоза Росен Желязков посети Свищов, където се срещна с кмета на общината Генчо Генчев, оповестиха от пресцентъра на общината.

В близо четиричасовата среща бяха разисквани съществени въпроси, свързани с реализирането на бъдещия мост над река Дунав, свързващ България и Румъния при градовете Свищов и Зимнич, и реализирането на Дунавския промишлен софтуерен парк. Министърът направи оглед на терените на някогашните казарми и цялото поречие на река Дунав от българска страна, до местността „ Паметниците “.

По време на визитата кметът срещна министъра на превоза с провокациите, които стоят пред общинското управление. Генчо Генчев повдигна въпроса за положението на пътната инфраструктура в Общината и методът за извеждане на трафика на камиони отвън града и обитаемоте места. Обсъдено беше построяването на скоростна права, която да свързва Свищов с автомагистралата Русе – Велико Търново.

В диалога сред двамата беше издигнат и въпросът за проблемите с транспортната скица на община Свищов и незадоволителните средства от държавната дотация за субсидия, и обслужването на дребните обитаеми места.

Във връзка с реализирането на третия мост над река Дунав, Генчо Генчев и министър Росен Желязков разискаха идната взаимна среща, в която ще вземат присъединяване Министерство на превоза, Министерство на районното развиване, Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Изпълнителна организация „ Морска администрация “, и на която ще бъдат набелязани ограничения по отношение на терените на Дунавския промишлен софтуерен парк и метода на прекосяване.

В края на визитата кметът на Свищов подари на министър Желязков картина изобразяваща емблематичната за крайдунавския град часовникова кула на занаятчия Богдан, с което изрази своето почитание и убеденост в бъдещото ползотворно партньорство.



(Община Свищов)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР